Azi, 22 Aprilie 2015 este Ziua Internationala a Pamantului, ocazie cu care organizatii din intreaga lume incearca sa sensibilizeze populatia cu privire la problemele cu care se confrunta planeta noastra.
Cu aceasta ocazie Asociatia Dianthus are mai multe activitati:
1. La Initiativa S.C. Eco-Sal S.A. si in parteneriat cu Consiliul Local al Tinerilor am realizat un flashmob prin care dorim sa incurajam colectarea separata:
Daca doriti sa contribuiti la campanie, va rugam sa distribuiti acest clip video pe retele de socializare.
2. Suntem parteneri ai colegiului Mediensis in cadrul proiectului “Ziua Pamantului – Protejand Natura, Protejam viitorul” proiect care contine un concurs de creatie, o serie de prezentari si comunicari si mai multe actiuni practice. In cadrul acestui proiect, asociatia noastra a contribuit la jurizarea concursului, a acordat premiul 1 la concursul de desen si a tinut o prezentare cu tema “Mai aproape de Natura”.
protejand natura, protejam vitor
Tot cu aceasta ocazie, colega noastra Flavia Lupp a scris un articol dedicat prin care aflati ce puteti face concret pentru a contribui la protectia pamantului.
Anul acesta se împlinesc 45 de ani de la fondarea mișcării pentru protejarea mediului înconjurător.
Odată cu acest eveniment, merită să ne reamintim câteva sfaturi practice legate de modul cum putem să conservăm cât mai mult resursele Planetei noastre:
1) Oprește robinetul când te speli pe dinţi sau speli vasele! Renunţă la băile prelungite si optează pentru duşuri scurte! Dacă nu ai băut toată apa din pahar, nu o arunca in chiuvetă. Foloseşte-o pentru a uda o floare!
2) Optează pentru produse de curăţat ecologice, în felul acesta resursele de apă nu vor mai avea de suferit de pe urma detergenţilor chimici care ajung să ne afecteze sănătatea!
3) Prin plantarea florilor în exterior (ghivece, jardiniere, grădină), ajuți în special albinele, insecte care sunt indispensabile pentru polenizarea plantelor, deci și pentru a avea recoltă de fructe și legume.
4) Sprijină orice inițiativă de creare a unui spațiu verde, ocrotește-le pe cele existente prin păstrarea curățeniei și a integrității lor și opune-te transformării lor în zone betonate.
5) Participă la acţiuni de ecologizare, plantare împreuna cu familia, în felul acesta copiii se vor obișnui cu ieșitul în natură și cu protejarea ei
6) Circulă cât mai puţin cu maşina personală, merge mai mult pe jos, mai ales daca distanţa este mică. Astfel poți câștiga atât sănătate, cât și bani
7) Invaţă să reciclezi: sortează gunoiul şi depune-l în locurile special amenajate pe sortimente; Știai că o tonă de hârtie reciclată poate salva în jur de 17 arbori?
8) Poți economisi energia electrică astfel: scoate din priză încărcatoarele de la telefoane după ce bateria s-a încărcat, scoate aparatele electrocasnice din priză când nu le foloseşti, deoarece acestea consumă energie electrică chiar dacă sunt în stand by, stinge lumină sau televizorul când ieși din cameră; gândește-te că pentru producerea energiei electrice se folosesc mai mult resurse neregenerabile şi care, prin poluare duc la creșterea accelerată a temperaturii cu consecințe grave asupra Planetei.
Pingback: My Homepage