La ce-a de-a doua editie, concursul a avut un binemeritat succes: 86 de concurenti in 43 de echipe din majoritatea școlilor din Mediaș, 7 sponsori, 8 parteneri media, un buget total de aproape 8.000 lei (80 milioane) din care premii in valoare de 2700 lei.
VEZI AICI Pozele de la concurs. Pentru cei care doresc sa descarce poze.
As dori ca toti concurentii, parintii si sustinatotii sa raspunda la urmatoarele intrebari (pe blogul: http://cabadan.wordpress.com/ ; lasand un comment in josul paginii principale butonul “Comentariu”), pentru a putea sa imbunatatim calitatea viitoarelor editii a concursului:
1. V-a placut concursul? Ce si de ce! 2. Care a fost proba preferata? 3. Care a fost proba care nu v-a placut? 4. Ce ar trebui schimbat? (Traseu, probe, organizare, marcaj,… orice!) 5. Ati dori un traseu mai lung/greu? De ce? Si cam cat de lung? 6. Au fost destui albitrii in posturi? 7. V-a placut atmosfera de la Start si de la Finish? Ce v-a placut si ce nu! 8. Premiile au multumit pe toti? 9. O sa tineti legatura cu ATE Dianthus pe viitor? Cum?Traseul total a insumat cca 11 km prin padure si prin oras si o diferenta de nivel totala de cca 270 m. Pentru a creste misterul aventurii, traseul a fost pastrat secret pana ajunul concursului. Cele 7 puncte de control au insemnat tot atatea probe practice pentru micii aventurieri. La primul post, concurentii au trebuit sa dezlege o ghicitoare care indica locatia urmatorului post. Ajunsi aici, un rebus le-a pus la incercare abilitatile de a rezolva mistere in preajma vechii biserici Sf. Margareta. Dupa o cursa rapida prin oras, sub un pod un post secret le verifica atentia pe traseu. La intrarea in padure, testul curajului: proba de tiroliana. Fiecare concurent a avut de traversat o prapastie legati in coarda. Desi majoritatea s-au temut initial, dupa ce au traversat-o majoritatea ar mai fi trecut o tura. Proba de teorie amplasata tot acolo, le-a verificat cunostintele de geografie ale micilor cavaleri. Ajunsi in varful dealului impadurit, in inima padurii o tinta gata pregatita i-a asteptat sa isi puna in valoare calitatile de tintasi la paintball. De aici, dupa o cursa sustinuta prin padure, in care au trebuit sa se orienteze dupa harta si marcaj, au ajuns la proba de orientare cu busola. Din nou capacitatea de a se orienta si rezistenta la alergare au fost puse la grea incercare pentru neobositii concurenti. La sosirea de la hanul din Greweln, o ultima proba: catararea pe panoul artificial inalt de 6 metri.
Acest concurs organizat de ATE Dianthus și Club Rotary nu ar fi fost posibil fara sprijinul sponsorilor Dafora Turism SA, Veritas SRL, Aprov SA, Contrast Decor SRL, Primăria Medias (Directia de cultura), Cr3ativ, Abe Travel si al partenerilor media Nova TV, Radio Ring, Antena 1 Sibiu, Sibiu Standard, Tribuna, Monitorul de Medias, e-medias.ro.
Speram sa ne intalnim la editia din 2010!